Duitse wijnen in Gallerie de Hollandsche Maagd te Gouda

Posted on

Ter gelegenheid van de herinrichting van de Gallerie presenteert Tire Bouchon een reeks Duitse wijnen. Bij aankoop van wijn of kunst op deze dag een passend “kunstzinnig geschenk”.

Ook namens Goudse Business clublid Antoine van Esch wil ik jullie van harte uitnodigen voor de feestelijke (her)opening van mijn galerie met wijnproeverij van Tire Bouchon op zondagmiddag 18 mei.
Na het geslaagde en druk bezochte Open Atelierweekend met ook veel belangstelling voor het portret dat Caroline Hörchner live in de galerie boetseerde, heb ik de galerie  De Hollandsche Maagd (voor het eerst sinds jaren) een paar weken gesloten omdat ik de inrichting op een paar punten aan wilde passen. Dat werd bij elkaar toch wel wat meer! Op dit moment ben ik, met fantastische hulp, nog druk bezig maar… het wordt mooi! Ik heb geëxperimenteerd met licht en kleuren van de wanden, kasten en sokkels en inmiddels ziet de galerie er al heel anders uit.  Maar we zijn nog niet klaar. De galerie is nu nog even gesloten tot en met woensdag 14 mei.

Op 15 mei gaat de galerie de nieuwe expositie van start

Met op deze expositie nieuwe schetsen die ik maakte in de studio’s van Scapino Ballet in Rotterdam, nieuwe schilderijen uit mijn atelier en schilderijen van onder meer Koos ten Kate en de andere kunstenaars van de galerie. Nieuwe bronzen zijn er van Lothar (een kleinere uitvoering van het prachtige beeld “Vol vertrouwen” dat nu in het Groene Hart Ziekenhuis staat”), Karel Gomes, Petra de Jong en Tineke Thielemans. De kleurrijke porseleinen objecten die Petrus Grieping maakt in de Nerkomi techniek zijn nieuw in de galerie.

Nog meer informatie is te vinden in de bijlage van dit bericht en op de websites van Galerie De Hollandsche Maagd en Tire Bouchon maar… kom vooral volgende week kijken en proeven. De Hollandsche Maagd is echt veranderd en de kunstwerken komen nu prachtig tot hun recht! Deze expositie duurt overigens tot en met 15 juni. De galerie is vanaf 15 mei weer open op donderdag en vrijdag van 13 tot 17 uur, zaterdag van 11 tot 17 uur en extra op zondag 18 mei van 14 tot 17.30 uur. En natuurlijk als ik aan het werk ben in de galerie of op afspraak.

Hartelijke groeten en graag tot ziens,

Anita Gaasbeek tel. 0615386063
www.dehollandschemaagd.nl

Welke wijn gaat u proeven?
Download het Wijnoverzicht.

Weingut Duetzerhof – Ahr
Wit: Riesling Catharina C 2001
Rood: Portugieser Alfred C 2011
Dornfelder 2010
Spätburgunder Grand Duc 2011

Weingut August Ziegler – Pfalz

Wit: Secco1, Perlwein

Silvaner
2012
Grauburgunder 2012
Riesling Spätlese 2012
Burgunder Cuvée nr.23, Chardonnay/Weißb. 2008
Rood: Spätburgunder 2011
Shiraz 2004

Weingut am Stein – Franken

Wit: Muller Thurgau „Frank&Frei“ 2005
Silvaner Spätlese 2003

Weingut Johner – Baden

Wit: Cuvée Christine 2011
Sauvignon Blanc 2011
Grauburgunder 2011
Weißburgunder/Chardonnay 2008
Rood: Blauer Spätburgunder 2009
Pinot Noir „Steinbuck“ 2004

Weingut Junk – Moezel

Wit: Riesling Leiwener Laurentiuslay Spätlese 2003
St. Laurentius – Moezel
Wit: Riesling Sekt 201

Share this post