Feinschmeckerabend met Harald Ziegler

Voorafgaand aan Riesling&Co organiseren wij samen met Restaurant Minevitus een Feinschmeckerabend. Speciaal voor deze avond komt Harald Ziegler naar Weesp en zal vertellen over de wijnen die deze avond de maaltijd begeleiden en over zijn ‘Heimat’ Pfalz.

In overleg met Harald Ziegler zijn gerechten en wijnen op elkaar afgestemd. We worden deze avond zintuiglijk verrast door kok en wijnmaker.

Restaurant Minevitus is door ‘Leven in Frankrijk’ genomineerd als beste Franse restaurant. Bij verkiezing wordt deze avond natuurlijk extra feestelijk.

Dit Kulinarisches Abendessen kan voor € 65,= p.p. worden meegemaakt. De avond bestaat uit aperitief, amuse, 4-gangen diner inclusief wijn, water en koffie.
Ontvangst is vanaf 16.30 uur met een heerlijk glas Riesling Sekt

Reserveren en aanmelden

Restaurant Minevitus, info@minevitus.nl Tel. 0294 413 529
(Nieuwstad 32, 13841 CC Weesp)
Of: info@tirebouchon.nl en overmaken van het couvertgeld op rekeningnummer: 356648273 o.v.v. Feinschmeckerabend

Weingut August Ziegler

Al Vanaf 1717 wordt er door de familie Ziegler in Maikammer, Pfalz wijn verbouwd. Heden ten dagen is het de 8e generatie Ziegler (2 broers) die zich inzetten voor karakter en kwaliteit. Uwe Ziegler verzorgt de wijnbouw en is keldermeester terwijl Harald de commerciële hand in het bedrijf heeft.

De twee broers vinden steeds meer erkenning voor hun harde werk op de 17 ha. eigen wijnakkers.Harald en Uwe kiezen ervoor betaalbare wijnen te produceren zonder de kwaliteit uit het oog te verliezen. Met name met hun Spätburgunder weten ze daar elke keer weer bijzonder goed in te slagen.

Weingut August Ziegler is in de laatste 4 jaar drie keer tot Weingut des Jahres uitgeroepen.
De Pfalz is het 2e grootste ‘Anbau’ gebied van Duitsland en is zich duidelijk steeds meer aan het manifesteren als rode wijnproducent. Toch komen er ook zeer veel mooie witte wijnen uit dit gebied. Verder maakt men ook nog een aantal krachtige barriquewijnen.

Share this post