LAMBRUSCO OP DE WEG TERUG

LAMBRUSCO OP DE WEG TERUG

Voor vele jaren gold voor mij dat wanneer er over Lambrusco gesproken werd, dit geen serieus wijngesprek was. Lambrusco was voor mij niet meer dan zeer fruitig alcoholisch vocht dat vanwege de bubbel en het feit dat het gekoeld geserveerd wordt door velen tijdens de vakantie in Italië op de terrasjes in de zon genuttigd wordt.

Een half jaar geleden werd ik door een wijnvriend uitgenodigd op het proeven van een aantal Lambrusco die hij uit Italië had meegebracht en die hij me graag wilde laten proeven. Uit beleefdheid de uitnodiging aanvaard viel me de middag (rond aperitieftijd) niet tegen. Sterker nog: één van de wijnen, die van Donelli, sprak me zeer aan. Een heerlijk, licht, maar serieus aperitief. Een zeer intens donkere kleur, heerlijk fruit van cassis, kersen en aardbei. Goede maar zachte mousse, serieus mondvullend en een heerlijke lange droge afdronk. Dat gecombineerd met maar 10,5% alc. heel aangenaam.

Later heeft hij me nog zo’n fles cadeau gegeven en had ik hem al weer een tijdje liggen. Tot dat ik terug kwam uit Duitsland en er een heerlijk gerecht op het menu stond van Penne (maar dan wel van het betere soort) met tuinboontjes, in de oven gegaarde en met pancetta opgebonden kwartel en een saus van gesauteerde wilde paddenstoelen met verse laurier, hele teentjes knoflook, witte wijn en room. Drink je dan wit of rood dacht ik, en mijn gedachten gingen automatisch steeds weer naar een (hout gelagerde) witte Duitse wijn.

Toch heb ik de Lambrusco Reggiano Rosso vino Spumante Brut DOP van Donelli genomen. En we hebben genoten!!! Het heerlijke fruit, de lichte bubbel en het lichte alcohol als tegenhanger voor dit lekkere kwartelgerecht. Een aanrader.

Mijn mening over Lambrusco is vanaf nu veranderd: er worden ook serieuze en mooie wijnen gemaakt

Share this post