August Ziegler

august-ziegler
Al Vanaf 1717 wordt er door de familie Ziegler in Maikammer, Pfalz wijn verbouwd. Heden ten dagen is het de 8e generatie Ziegler (2 broers) die zich inzetten voor karakter en kwaliteit. Uwe Ziegler verzorgt de wijnbouw en is keldermeester terwijl Harald de commerciële hand in het bedrijf heeft. De twee broers vinden steeds meer erkenning voor hun harde werk op de 17 ha. eigen wijnakkers.

De Pfalz

De Pfalz is het 2e grootste ‘Anbau’ gebied van Duitsland en is zich duidelijk steeds meer aan het manifesteren als rode wijnproducent. De twee broers kiezen ervoor betaalbare wijnen te produceren zonder de kwaliteit uit het oog te verliezen. Met name met hun Spätburgunder weten ze daar elke keer weer bijzonder goed in te slagen.

Laat je niet in de war brengen door de oudere jaargangen. De wijnen zijn vol op dronk en tonen juist hun complete stijl. Van de jonge jaargangen is 2012 vleziger terwijl 2013 iets hoger in het zuur zit.

Barriquewijnen

Het wijnhuis is in de laatste 8 jaar zes keer tot Weingut des Jahres uitgeroepen. Verder maakt ook nog een aantal krachtige barriquewijnen. Deze barriquewijnen zijn nu perfect op dronk en moeten zeker gekarafeerd worden