Cordara

cordara

Claudia Cordara is de vrouw achter het wijnhuis Cordara waar al vier generaties, maar zeker onder haar leiding mooie Barbera d ’Asti gemaakt wordt. Gelegen in een amfitheater van wijnbergen op 260 meter boven zeeniveau liggen de wijngaarden van Cordara. De wijngaarden vallen onder de gemeente Castel Boglione in het High Monferrato gebergte.

Zeer gedreven runt deze vrouw in haar eentje dit wijnhuis: gastvrij ontvangt zij haar gasten, gepassioneerd vertelt zij over de wijnen en hoe zij kwaliteit hoog in het vaandel heeft: “de natuur doet zijn werk, ik voer alleen uit. Elke wijngaard heeft zijn eigen kwaliteit en expressie en die moeten we handhaven. Door het ecologische proces te respecteren kunnen we nog lang genieten van al dat moois dat de natuur voortbrengt”.

Daarnaast is zij een ware ambassadeur van het gebied.

Na uitgebreid proeven hebben wij gekozen voor twee cuves speciaal voor Tire Bouchon samengesteld en twee typen Barbera. Door aan de twee cuves Freisa toe te voegen wordt de wijn completer en iets toegankelijker dan de vaak strakke, complexe monocépagewijnen. Geen barrique-opvoeding en daardoor ook zeer prijsinteressant.

De Barbera wijnen onderscheiden zich in het houtgebruik.

3 replies on “Cordara

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *