Domaine des Enfants

Domaine des Enfants bestaat pas 4 jaar. Daarmee is het nog niet een jong domein. Marcel Bühler kocht het domein in 2006 na zijn leerschool bij Georg Fromm en zijn wijnstudies in Geisenheim.

Op het 21 ha grote domein wordt wijngemaakt zoals men dat vroeger deed: “regress as progress”. Wijn wordt gemaakt op een duurzame manier met respect voor wat de natuur te bieden heeft. Het zijn oude wijngaarden beplant met Carignan, Grenache, Syrah en Llandoner Pelut op leisteen, kalkzand, löss, graniet of kiezels afhankelijk van de ligging van de wijngaard rondom het dorp Maury.

Vanwege de filosofie worden geen chemicaliën gebruikt en moeten de wijngaarden met stokken van wel 60 tot 100 jaar oud met paard en wagen worden omgeploegd. In de kelder wordt er naar gestreefd de karakter van zowel de druif als de bodem te bewaren en vindt vergisting op natuurlijke wijze plaats, zonder inmenging van de mens. Het uiteindelijke resultaat is dat de wijnen gaan harmoniëren in karakter: dichtheid en elegancy, kracht maar toch mineraliteit, structuur en finesse.

Uiteindelijke resultaat moet zijn een echte Catalaanse wijn: toegankelijk, zwoel en vol van fruit net als de Catalaanse wijnen in Spanje