Sektgut St. Laurentius

laurentius
Al meer dan 30 jaar wordt op het Sektgut St. Laurentius sekt geproduceerd. Geïnspireerd en ondersteund door de wijnproducenten in de partnergemeente van Leiwen, Le Mesnil sur Oger werd in 1982 de eerste Riesling-Sekt met traditionele flesvergisting geproduceerd.

Vandaag de dag wordt 95% van de wijnen van het landgoed via de de klassieke Methode Champenoise geproduceerd. Daarnaast wordt voor andere producenten klassieke sekt gemaakt.

Naast de Rieslingdruif heeft men door de jaren heen Weißburgunder, Spätburgunder, St. Laurent, Auxerrois, Elbling en Chardonnay aangeplant.

Handgeplukt

De druiven worden hand geplukt en geselecteerd waarna de vergisting op stalen tanks plaats vindt. Voor de Riesling vindt gedeeltelijke biologische ontzuring plaats, bij de “Burgunder”druiven is dat volledig ontzuring. De tweede gisting geschied volledig op fles met uit de champagne geïmporteerde champagne-gist, een proces dat minstens 12 maanden duurt. Bij de verkurking wordt dan nog een dosage van Auslesen en Beerenauslese gebruikt.

Het resultaat

  • In 2013 verkozen tot de beste Sektproducent in Duitsland
  • Hofleverancier bij de Bondspresident van Duitsland en alle officiële ontvangsten.