Weingut am Stein

weingut-am-stein
In het hart van de beroemde Würzburger Stein ligt dit wijngoed dat al sinds 1890 door vijf generatie Knoll gerund wordt. Het Jonge Echtpaar Ludwig en Sandra Knoll hebben de taken mooi verdeeld. Ludwig bewerkt de wijgaarden en doet de kelderwerkzaamheden terwijl Sandra de commercie verzorgt. Men heeft wijgaarde io de ‘Würzburger Inner Leiste’, ‘Würzburger Stein’, ‘Randersacker Sonnenstuhl’en ‘Stettener Stein’, met een totaaloppervlak van 20 ha. Ludwig Knoll produceert “Guts”- wijnen met mooie fruitige aroma’s, de “Lagen”-wijnen zijn lekkere maaltijdbegeleiders en zijn “Grosses Gewächts”en Pinot Noir zijn op de weg naar de top.

Grosses Gewächs

De Benaming “Grosses Gewächs” mag sinds 2001 door een aantal VDP-winzer gebruikt worden indien de wijnen van geselecteerde topwijngaarde komen. Daarnaast komen alleen de druivensoorten Riesling, Sylvaner, Weißerburgunder en Spätburgunder in aanmerking, moeten de druiven selectief handgeplukt zijn en mag de opbrengst de 50hl/ha niet overtreffen.

Frank&Frei is een wijn gemaakt van de Muller Thurgau die men in samenwerking met een aantal boeren uit Franken op de markt zet. De naam is een marketingtool, de wijnen zijn van de individuele wijnboeren zelf. Het staat voor jeugdig, levendig en fruitig. Een wijn met frisse zuren en een mooie citrus- en ananasaroma.2005 mooi ontwikkeld: de zuren zijn er nog maarhet fruit is wat rijper. 2013 is jong, strak en fruitig.

Oudste druivenstokken

VINZ is de jongste ontwikkeling wijnen van Ludwig Knoll. Wijnen van de ´Steillage Stettener Stein` van de oudste druivenstokken:puur, eigenzinnig en geconcentreerd. De wijnen tonen het oorspronkelijke karakter van de druif en hebben een hoge mineraliteit.