OVER TIRE BOUCHON

Al sinds 1992 houdt Tire Bouchon zich bezig met het naar Nederland halen van gebiedskarakteristieke wijnen

Wijnen van producenten hoofdzakelijk alleen uit (west-) Europa omdat Antoine van Esch niet alleen de wijnen en de wijnboer wil kennen, maar ook zijn omgeving, zijn buurman-producent en het gebied waar de producent zijn wijnen maakt.

Het is ondoenlijk om daarvoor ook regelmatig naar Australië, Zuid-Afrika of Amerika te reizen. En Europa heeft zoveel moois te bieden dat het assortiment al breed genoeg is. Voor elke smaak en elke portemonnee is er wel een wijn in het assortiment.
De naam Tire Bouchon staat al sinds al die tijd symbool voor “al het goede onder de kurk”. Daarvoor weten vele bedrijven en particulieren Tire Bouchon te vinden. Niet de goedkoopste en niet altijd de beste wijnen, maar een absolute prijs-kwaliteit verhouding staat voorop. De wijnen zijn karakteristiek voor de omgeving zonder commerciële inslag. Dat ze wel geliefd worden en daardoor een financieel succes is een positief gevolg. Het betekent wel dat de wijnen van Tire Bouchon vaak een specifiek drinkmoment hebben en niet op elk moment even smaakvol gewaardeerd worden. “Onze wijnen hebben hun drinkmoment. Het is dan ook raadzaam een iets grotere variëteit aan witte en rode wijnen te hebben voor de juiste gelegenheid of spijscombinatie.

Wijnen weerspiegelen een levenswijze, een levensomstandigheid en de natuurlijke omstandigheid waar de druif groeit. Dus moet de wijn ook zodanig gewaardeerd worden”. Ook zie je een groot aantal oudere jaargangen in het assortiment. Laat je daarvan niet afschrikken. Wijnen worden (ook nu nog) vaak te jong gedronken waardoor ze hun eigenlijke stijl en potentie niet tonen. Met tot gevolg: veel primair fruit of zuren die eigenlijk bedoeld zijn om de wijn ontwikkelmogelijkheid mee te geven. Tire Bouchon neemt zelf het voortouw om wijnen op te slaan en pas op een later moment te verkopen.
Graag geef ik je de mogelijkheid tot die authentieke smaakbeleving. Niet voor alle wijnen, maar verrassend is dit vaak wel. Het is daarom dat wij adviseren niet willekeurig een wijn te kopen, maar op ons advies af te gaan. Dit voorkomt zeker teleurstellingen bij het (terug-)proeven thuis. Het kopen van meer dan één soort wijn is dan ook geen verkooptruc maar een welgemeend advies.
Geniet van onze wijnen, zoals wij dat doen. Fijn dat je onze site bezoekt.

Bekijk hier een video waar we maken een reis door Europa aan de hand van wijngebieden en bezoeken wijnproducenten die door Tire Bouchon worden vertegenwoordigd.