Skip to main content
Wijn-Spijs

TERROIR – Wijn-Spijs avond Restaurant De Nieuwe Polderkeuken

By augustus 10, 2023No Comments

Vrijdag 8 september ZEVEN “Terroirwijnen” van Tire Bouchon tijdens de wijn-spijs avond in restaurant De nieuwe Polderkeuken.

De term “Terroir” wordt veelvuldig gebruikt in de wijnjargon. Het heeft ook een verkoopstimulerend effect als een wijn als “Terroir-wijn” wordt omschreven. Deze wijnen zijn op dit moment erg populair, net zoals Biologische wijnen. Maar wat zijn nu “Terroir-wijnen”, we gaan dit bespreken en het wordt EEN GASTRONOMISCHE TOPAVOND!

De Franse term “terroir” verwijst naar de grond of bodem waarop gewassen worden geteeld. Maar eigenlijk willen we aangeven dat deze bodem waarover we het hebben, heel specifieke kenmerken heeft qua samenstelling.

In de wijnwereld zijn deze “terroir”-eigenschappen erg belangrijk voor de smaak van de wijn. Maar bedoelen we dit wel zo, als we over “terroir” praten. Aan de hand van 7 wijnen die als begeleiders van het 6-gangen menu worden geserveerd gaan we het hierover hebben:

  • Sauvignon Blanc Johner Estate Nieuw Zeeland
  • Riesling Weingut Sven Nieger (Jungwinzer des Jahres) Baden/Duitsland
  • Alvarinho Reserva Quinta da Lapa Tejo/Portugal
  • Pouilly Fuissé Auvigue Bourgogne Blanc/Frankrijk
  • Morgon Vieille Vigne Bonne Tonne (Beaujolaismaker v.h.Jaar) Beaujolais/Frankrijk
  • Aglianico Tenute de Napoli Irpina/Italië
  • Pacherenc La Famille LaPlace Pacherenc-du-Vic-Bilh/Frankrijk

Een avondvullend programma, volledig verzorgt van aperitief met amuse, brood en water tot en met Koffie met zoetigheden per persoon voor €139,50.

Reserveren via www.polderkeuken.nl/thema-avonden

Natuurlijk zijn de wijnen op de avond zelf te bestellen. En krijgt u bij een bestelling van 12 flessen een Biologische 100% Verdejo van Javier Ruiz uit Rueda/Spanje gratis

Mocht je op de avond niet aanwezig kunnen zijn maar wil je wel kennismaken met de wijnen, bestel dan het wijnpakket met alle informatie over de wijnen via deze link: Terroir Wijnpakket

Leave a Reply

Hit enter to search or ESC to close