Skip to main content

De Beaujolais Nouveau 2020 belooft een mooie wijn te worden!

Nog 7 dagen en het is alweer zo ver!!

19 November 2020 zal de nieuwe Beaujolais weer geschonken en verkocht mogen worden.
Ook ik heb dit jaar weer een optie om deze eerste Beaujolais van de oogst 2020 te mogen kopen. En door onze gezamenlijke inspanning kan ik jullie mededelen dat Beaujolais in zijn algemeenheid en de Beaujolais Nouveau meer specifiek de vraag naar Beaujolaiswijnen aan het toenemen is.

De Beaujolais Nouveau als klein feestje maar zeker ook als start en opmaat naar m.n. de Cru wijnen uit deze toch wel bijzonder wijnregio. De wijnregio waar alleen van de Gamay Noir druif wijn gemaakt wordt: zowel rood als rosé. Een kleine uitzondering is er gemaakt voor de Beaujolais Blanc.

Dit jaar heb ik gekozen voor twee wijnen zonder toevoeging van sulfiet.

Op veler verzoek heb ik in navolging van vorig jaar weer de:

Beaujolais Villages Nouveau ‘Cuvée Nature’ 2020           €7,95 per fles

Pierre Dupond

100% oude druivenstokken van geselecteerde wijngaarden rondom de dorpen Lantignie en Regnié zorgen samen met de traditionele benadering van wijnmaken voor een levendige wijn met in de geur viooltjes en sappig rood fruit. Gevolgd door een elegante, welgebalanceerde en delicate smaak.

Daarnaast een puur biodynamische nature wijn van het Domaine Bonne Tonne.

Het pas een paar jaar oude domaine behoort nu al tot de absolute top in de Beaujolais (Morgon) en zijn wijn werd twee jaar geleden uitgeroepen tot beste Beaujolais op de markt.

Je zult nog veel meer van dit wijnhuis uit Morgon gaan vernemen maar voor nu deze Nouveau Biologique.  Prijs: €11,00 per fles

De producent schrijft :

« Pas op, ik wil u waarschuwen dat we getracht hebben een Beaujolais Nouveau te maken die past binnen onze bedrijfsfilosofie van Agro-Biodynamique: zonder toevoeging van gistcultuur of andere synthetische producten. Alleen liefde, goed luisteren naar de druiven en smeerolie voor de spieren om de druiven te persen.

Samengevat: gewoon nog wachten tot 19 november voordat we het resultaat mogen proeven…Hopelijk valt hij u in de smaak”.

Bestellen kan vanaf nu via info@tirebouchon.nl en vanaf maandag 16 november ook via het bestelformulier van de site

Leave a Reply

Hit enter to search or ESC to close