Skip to main content
Uncategorized

Winnaar Aspergewijn 2021

By maart 12, 2021No Comments

YES! I DID IT AGAIN.

Tire Bouchon is importeur van de aspergewijn 2021 verkozen door het Brabants Asperge Genootschap. Dit jaar is het:

SILVANER&RIESLING, WEINGUT CH. W. BERNHARD uit Rheinhessen/Duitsland. 

Mijn voorraad is nu al uitverkocht, maar vanaf 16 maart weer volop leverbaar. Bestellen of reserveren kan al wel.

De verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door het oudste Aspergegenootschap van Nederland: Het Brabants Asperge Genootschap. Dit jaar was de 28ste editie.

Dit jaar was de organisatie een extra uitdaging door de beperkingen van Corona. Zo werden de 30 wijnen, ingezonden door 16 wijnimporteurs/handelaren in een voorronde “blind” geproefd door een professioneel wijnpanel om tot een selectie van 6 wijnen te komen, die in de finale streden om de titel. Opnieuw werden deze 6 wijnen “blind” en in willekeurige volgorde door het proefpanel beoordeeld. In dit geval in twee sessies: met en zonder asperge.

De Silvaner&Riesling werd in de voorronde als favoriet gekozen en kwam in de finale ook ruim voor nummer 2 op de eerste plaats.

De Silvaner&Riesling van Bernhard heeft alles wat een “Aspergewijn” nodig heeft. In de geur direct aanwezig, bloemig en exotisch fruit. In de mond ook direct die volle, zwoele maar ook licht mineralige smaak. Fijn zuurtje. De nasmaak is lang, rijk, vol en zelfs iets vettig met een fijn bittertje en elegant door een ondersteunend zuurtje. Heerlijk

Bekijk hier de wijn!

Leave a Reply

Hit enter to search or ESC to close